SKAL REGNAFSTRØMNING RENSES? / HVAD ER BAT? / HVORDAN DOKUMENTERER VI LØSNINGERNE? / KAN VI BLIVE ENIGE?
Læs mereFilm fra seminar i Lund den 21. november 2019
Læs mereKlimarådet vurderer hvert år i en analyse, hvordan det går med opfyldelsen af Danmarks nationale klimamålsætninger og internationale forpligtelser, herunder de forpligtelser Danmar…
Læs mereKom og vær med når den Grønne Klimaskærm i Folehaven indvies.
Læs mereMed hav og vand overalt skal Danmark ruste sig til et forandret klima. Den udfordring er samtidig en mulighed for, at vand – ligesom vind – bliver en stor eksportsucces for Danmark…
Læs mereVand i Byers styregruppe har besluttet at hæve kontingentet for medlemskab af Vand i Byer i 2019.
Læs mereDatoerne for dette års møder er fastlagt. Vand i Byer ser frem til endnu et år med stor opbakning til vores arrangementer. Følg løbende med på siden "Arrangementer" eller her på si…
Læs mereOversvømmelser skaber stigende udfordringer for beredskabet i Danmark og i mange andre lande. Det øger behovet for, at samfundet og den enkelte husstand bliver bedre til at håndter…
Læs mereSe 16 studerende fra forskellige studieretninger give deres bud på, hvordan fremtidens byer bliver klimatilpasset. Nøgleordene er innovation, tværfaglighed og samskabelse.
Læs mereDe fleste kommuner og forsyninger har etableret de første af mange nye grøn-blå anlæg, der kan håndtere øgede regnmængder og tilføre rekreative værdier til byer. Men udfordringer m…
Læs mereVand i Byers stormødet satte med stor energi fokus på stigende havvandsstande, metoder til kystbeskyttelse af byer, aktuelle projekter og prioriteringer bag kystbeskyttelse i Danma…
Læs mereLAR-løsninger kommer til at spille en vigtig rolle i at sikre byområder mod store og pludselige regnmængder, og et vigtigt element er permeable belægninger som drænbeton. Teknologi…
Læs mereKlimatilpasning – invitation til at redesigne byen - vi skal have flere faggrupper med!
Læs mereArtikel om de spændende synspunkter og diskussioner der kom ud af anden workshop i Vand i Byers projekt "Kvalitet af regnafstrømning - Fra A til Åen". Besøg også projektets hjemmes…
Læs mere19 spændende blogs, gode indspark og nye vinkler kom der ud af denne omgangs blogstafet. Mange tak for alle de spændende indlæg fra forfatterne. Alle blogs vil være tilgængelige h…
Læs mereLAR-beregneren som er til dig der skal til at etablere et nyt regnvandsanlæg.
Læs merePå ekskursionen til Singapore 2016 blev der indledt kontakt til forskellige virksomheder samt PUB (Public Utility Board), der er øverste myndighed, kommune og forsyning i Singapore…
Læs mereØnsker I ny inspiration til jeres virksomheds salgsstrategi og forretningsmodel? Hvad er det, som virksomheden sælger, og hvilken værdi giver det kunden?
Læs mereDanske byer bruger i stigende grad grøn infrastruktur og andre landskabsbaserede løsninger for bæredygtig klimatilpasning og vandhåndtering.
Læs mereStår vi stampe, eller bevæger vi os ad den rette vej?
Læs mereThe city of Riihimäki is looking for insightful and technologically smart solutions for processing storm water in the Peltosaari district in Finland.
Læs mereMange tak for alle ansøgningerne til bobleprojekterne. Styregruppen og ledelsesgruppen har nu behandlet alle ansøgningerne. Der er bevilget penge til 4 ud af de indsendte 10 ansøg…
Læs mereHjælp os med at sætte crowdfunding på dagsordenen – for landdistrikterne, den grønne omstilling og digitaliseringens skyld.
Læs mereSteen Hildebrandt skød Vand i Byers stormøde den 11. maj i gang med en kraftig bredside til regeringens handlingsplan for Danmarks opfølgning af FNs 17 verdensmål for bæredygtig ud…
Læs mereFilmen ”Vand i Byer – en case fra det virkelige liv” havde premiere den 27. april 2017 for 70 deltagere på Byrådspolitiker-seminaret, som Vand i Byer var medarrangør af. Se filmen …
Læs mereNy ansøgningsrunde! Har du et spændende projekt, så kan du som medlem af Vand i Byer søge om projektfinansiering på mellem 50.000 og 75.000 kr. Alle medlemmer kan ansøge, og der gi…
Læs mereHerunder kan du se alle de nyhedsbreve som Vand i Byer har udsendt indtil dato.
Læs mereVi siger af og til nej, når folk vil tilmelde sig til stormøder, når stormøderne er overtegnede. Vi oplever desværre at der er nogen, der har tilmeldt sig, som ikke dukker op, og d…
Læs mereKlimaforandringerne rammer os i bølger med stormflod og skybrud, og hver gang har det konsekvenser for en lang række mennesker og skaber debat. Samtidigt oplever vi, at journaliste…
Læs mereLAR-anlæg etableres i disse år i stort omfang rundt i landet og de er en vigtig del af klimatilpasningen. Men driften skal på dagsordenen. Det er en forudsætning både for den grund…
Læs mereMed støtte fra Vand i Byers kontingentmidler, er der lavet et projekt,om udvaskning miljøfremmede stoffer fra kunstgræsplæner.Projektets formål er, at sammenligne udvaskning af tun…
Læs mereAmbitionerne er høje, når det handler om eksport af danske vandteknologi og branchen tiltrådte i 2015 en såkaldt vandvision, der skal forfølge et mål om at fordoble eksport af vand…
Læs mereKan Vand i Byers erfaringer og kompetencer aktiveres til at skabe udvikling og bedre boligforhold i udviklingslande og vækstøkonomier? En kompliceret opgave som deltagerne i worksh…
Læs mereMed støtte fra Vand i Byers kontingentmidler, er de miljømæssige og kulturelle merværdier af Kagsåparkens Regnvandsprojekt undersøgt. Analysen er et demonstrationsprojekt til illus…
Læs mereFire ambitiøse projekter er udvalgt til at deltage i kampagnen Regn & Byer. De fire projekter skal udvikle det langsigtede samarbejde for at bane vejen til mere, bedre og billi…
Læs mereNedsivning af regnvand har været et stort emne i de seneste år, hvor mange borgere håndterer regnvandet i egne have i regnbede, i nedsivning i græsplæner eller i traditionelle fask…
Læs mereStatus på bobleprojektet. I sommeren 2016 åbnede Vand i Byer op for at medlemmerne kunne søge kontingentmidler til projekter. Der blev startet 6 projekter. Her er status på ét af …
Læs mereY that ? er et rådgivende ingeniørfirma med speciale indenfor vejbygning og anlægsarbejder.
Læs mereKan man få EU-støtte til at udvikle sit unikke produkt eller en banebrydende klimaløsning ? Der et stykke fra ideen er tænkt til den gode ansøgning er afsendt. Men der er hjælp og …
Læs mereSend din yndlings-journalist på studietur - så er vedkommende toptunet til at dække fremtidens klimahændelser! Kopier bare løs af invitationen nedenfor, vi håber at se lige netop J…
Læs mereKlimatilpasning skal ikke kun klimasikre vores byer, kyster og landdistrikter – vi skal også skabe værdier som liveability, naturværdier, rekreative værdier og grønne jobs.
Læs mereHvis vi skal realisere visionerne om at klimasikre byer og landdistrikter skal der laves mange flere nye blå-grønne områder og anlæg i de kommende år. Vi er faktisk kun lige begynd…
Læs merePå Teknologisk Instituts klimatilpasningslaboratorie har du mulighed for at få hjælp med ideer, produkter inden for klimatilpasning med tilskud fra eksempelvis en Innobooster.
Læs mereProjektets formål er at skabe viden og værktøjer til at udvikle og dokumentere for planlæggere, beslutningstagere og investorer, hvordan klimatilpasningsprojekter skaber forskellig…
Læs mereSå er datoerne for næste års tema- og stormøder fastlagt. Vi glæder os til endnu et år med spændende og velbesøgte møder. Placering bliver opdateret løbende som tingene falder på …
Læs mereEn solstråle-historie i Vand i Byer er produktet BioWater climapond, det klimatilpassede gadekær.
Læs mereStormødets store nyhed!
Læs mereLokal afledning af regnvand på 46 ejendomme i Allinge på Bornholm har reduceret overløb af spildevand til Østersøen og givet el-besparelser på pumper. Information og forventningsaf…
Læs mereHvis du ønsker at vide mere om, hvad man ”må og ikke må”, findes der følgende 2 skriv omkring rekreativt brug af regnvand:
Læs mereTak for et rigtig velbesøgt stormøde i går i Viborg, hvor vi med 98 deltagere fyldte Multisalen på Viborg Rådhus helt op.
Læs mereVi er ved at søge partnere og midler til dette projekt:
Læs mereGreater Copenhagen Academy, Copenhagen EU Office og ZealandDenmark EU Office inviterer hermed alle aktører i det offentlige erhvervsfremmesystem i Region Hovedstaden og Region Sjæl…
Læs mereKlimatilpasning handler om meget mere end teknik. Et innovationsprojekt under Vand i Byer udpegede i 2013 12 centrale anbefalinger om lovgivning, organisation og finansiering af kl…
Læs mereVand i Byer er blevet sølvcertificeret - og det er vi stolte af!
Læs mereEfter ønske fra bl.a. Danish Water Forum og det danske sekretariat for China-Europe Water Platform (CEWP) er ”Sustainable Urban Drain age Systems” white paperet, netop oversat til …
Læs mereDyrt at fjerne overløb – desinfektion er en løsning! Desinfektion af kloakvand, der som nødløsning udledes efter store regnskyl, er effektivt og billigt. Det forbedrer vandkvalitet…
Læs mereSå kom den - Vand i Byers pixibog, som giver dig et godt indblik i de spændende innovationsprojekter, der er gennemført i løbet af de seneste år. Download hele pixibogen her på sid…
Læs mereAnden rekrutteringsrunde til Projekt Smart Innovation er netop gået i gang, og du har mulighed for at deltage. Målgruppen er små og mellemstore viksomheder i Region Hovedstaden som…
Læs mereMange tak for alle ansøgningerne til bobleprojekterne. Styregruppen og ledelsesgruppen har nu behandlet alle ansøgningerne. Der er bevilget penge til 6 ud af de indsendte 14 ansøg…
Læs mereMindre regnvand til kloakken, lavere temperatur i byen og øget biodiversitet er nogle af de positive effekter ved at have planter, græs og anden vegetation på taget. Men der mangle…
Læs mereSkal den danske styrkeposition på vand- og klimaområdet fastholdes og udbygges og eksporten øges, så skal der stilles skarpt på de unikke danske kompetencer og samarbejde mellem of…
Læs mereHar du et spændende projekt, så kan du som medlem af Vand i Byer søge om projektfinansiering på mellem 25.000 og 75.000 kr. Alle medlemmer kan ansøge, og der gives finansiering til…
Læs mereI fremtiden bliver skybrud mere almindelige. Det er derfor vigtigt at sikre sin ejendom mod oversvømmelser både fra vand på terræn og fra vand, der strømmer tilbage fra kloaksystem…
Læs mereEt forsømt perspektiv i klimatilpasningen er den risiko som oversvømmelser giver for vandforsyningerne. Ved at kombinere forskellige GIS-data, så kan risikovurderinger, prøvetagnin…
Læs mereDer kommer fortsat mange spændende ting fra Vand i Byers studietur til Singapore.
Læs mereHåndbogen "Innovativ klimatilpasning med borgerne" som kom ud af Vand i Byers innovationsprojekt IP08 har nu fået sin egen hjemmeside. Brug bogen, diskuter med din kollega, prøv ny…
Læs mereDer kommer flere og flere medlemmer i Vand i Byer - og det er fantastisk!
Læs mere2.855 fagfolk lagde vejen forbi ”Kloakmessen 2016” i Fredericia i slutningen af januar, hvor mere end 130 udstillere havde taget opstilling. Vand i Byer deltog og fortalte om nogle…
Læs mereKlimatilpasningsløsninger, der integrerer vandhåndtering, rekreative muligheder og byudvikling, forudsætter samarbejde mellem mange aktører. Og netop samarbejdet og koblingen af ko…
Læs mereVand i Byer har udgivet en white paper som kan læses på Vand i Byers profil på Stateofgreen.com.
Læs merePressemeddelelse, Innovativ klimatilpasning med borgere Fagfolk og borgere skal tænke og samarbejde på nye måder, hvis vi skal have det optimale ud af investeringer i klimatilpasni…
Læs mereSå er der kommet dato og placering for næste års stormøder. Mere info følger i det nye år.
Læs mereVand i byer har udgivet en bog ’Innovativ klimatilpasning med borgere'. Bogen blev præsenteret på to faglige receptioner med spændende oplæg.
Læs merePå www. laridanmark.dk kan du finde informationer om mere end 200 anlæg til lokal afledning af regnvand i Danmark. Læs mere om, hvordan dit LAR-anlæg kommer på laridanmark.dk og fi…
Læs mereØkonomi og merværdi i LAR LAR-løsninger kan meget mere end traditionelle regnvandsløsninger, f.eks. bidrage til at skabe rekreative løsninger og bedre byrum. Men hvordan prissætter…
Læs mereI dag står Danmark over for en aktuel og stigende trussel i form af havvandsstigninger og grundvandsindtrængning. I de senere år har der været eksempler på storme der har ført til …
Læs mereStiftende Generalforsamling for Det Nationale Netværk for Klimatilpasning
Læs mere